вторник, 18 октомври 2016 г.

Боб Дилън отбеляза Нобеловата награда като свири на живо за първи път от 2012 година

Боб Дилън за последно взе китара в ръцете си на сцена през 2012 година. Сега свири за първи път на живо от четири години, с което отбеляза Нобеловата награда за литература, с която беше удостоен през миналата седмица.

75-годишният Дилън беше отличен заради „създаването на нов поетичен изказ в американската песенна традиция", обяви шведският Нобелов комитет на 13 октомври.

На същия ден Дилън взе китарата за първи път от 2012 година, за да изпълни „Simple Twist Of Fate" в Лас Вегас, а вече се появи и видео (вижте по-долу).

Том Уейтс заяви след удостояването на Дилън с Нобелова награда за литература, че това е чудесен ден за литературата – „Преди изобщо епичните истории и поеми да бъдат записвани, те са мигрирали по ветровете на човешките гласове, а няма по-велик глас от този на Дилън".

Брус Спрингстийн коментира наградата с думите – „Той заби знаме, написа песните, изпя думите, които бяха най-важни за тези времена, за емоционалното и духовно оцеляване на толкова много млади американци в онзи момент".

Ленард Коен пък коментира, че да дадеш Нобел на Дилън е като да сложиш медал на Еверест за това, че е най-високият връх. 
https://youtu.be/c8PD3TfB7As

0 коментара:

Публикуване на коментар