четвъртък, 13 октомври 2016 г.

Ед О'Брайън от Radiohead ще издаде самостоятелния си албум през следващата година

Китаристът на Radiohead Ед О'Брайън възнамерява да издаде самостоятелен албум през следващата година. Той сподели пред BBC Radio 6 – „Исках да направя нещо като напълно самостоятелен албум – знаеш, да застанеш на върха на планината с развята коса и един Les Paul и да създадеш един цялостен Ед О'Брайън".

О'Брайън сподели, че вдъхновението за новия албум може да се проследи до времето, което той прекара в Бразилия.

„Много интересно, но започна в Бразилия...децата се родиха през 2004 и 2006-та. А аз казах на момчетата, че аз и съпругата ми заминаваме да живеем в Бразилия за година. Не исках да ставам пречка или нещо подобно, но това е нещо, което трябва да направя. Не искам и да преча на процеса по създаване на нов албум. Направете такъв и без мен, а ако е окей – мога да се присъединя по-късно...И бях напълно наясно, че имах толкова много приключения с тази група. Исках обаче да имам приключение и със семейството си.

Така че отидохме да живеем в Бразилия, в средата на бразилската провинция, където живяхме в една мъничка ферма. Животът беше много прост. Децата ходеха в местното училище. Никой не говореше английски, така че те трябваше да започнат от нищото – от езика на играта и т.н. И животът беше сведен до неговите най-прости части. За мен това беше музиката и семейството. И всеки ден аз ставах и изкачвах близкия хълм до онази красива колиба до езерото и започвах да пиша...Всичко, което исках да правя, беше да седя там и да свиря на китара. А през февруари същата година, ни заведоха на Карнавала. Един много близък приятел покани мен и жена ми на Sambadrome в Рио. О, Господи! Това е най-великото шоу на Земята. Две нощи, 12 самба училища...цялото нещо – от 10 вечерта до 6 сутринта. Това беше най-великото нещо, което изобщо някога съм изпитвал в музикално отношение. Бийтовете, които те наричат „the bateria", всички онези полиритмики. Всеки пее. Сигурно има по 4 000 души във всяко едно самба училище, а комбинацията от писането на музика и това усещане да си там и да си кажеш „О, Боже, музиката може да бъде като това". Беше толкова дълбоко, че захрани цялото ми вдъхновение и творчески процес. Има един елемнт на тази радост в музиката. Но в същото време, както в много от бразилската музика, има меланхолия и мрак – и ние го чувстваме и усещаме, разпознаваме го, но нека празнуваме това, че сме човешки същества, защото това е част от пътешествието ни. Така че, този опит беше като вододел в моя живот".

Споделеното от Ед О'Брайън звучи много интересно и с нетърпение очакваме да чуем музика от самостоятелния му албум.

ПУБЛИКУВАНО В RADIOHEAD

0 коментара:

Публикуване на коментар